Вести
Вести, Граѓани

Прагот на ПМ10 надминат во Битола, Тетово и Струмица

Прагот за алармирање поради ПМ10 во воздухот е надминат и во Битола, Тетово и Струмица. Мерните станици изминатите два дена во овие градови забележаа надминување на вредноста на ПМ 10, од 188 g/m3. Во Битола среднодневната концентрација на ПМ10 завчера изнесувала…

Култура
Музика