Собир „Еден од пет милиони“

Во Белград, како и во други градови во Србија, денеска се одржа протест „Еден од пет милиони“. Почна пред Филозофскиот факултет, а потоа насобраните тргнаа на прошетка низ градските улици.

Министерство за животна средина
Двајца министри од Владата се за нови избори
Во десетина општини измерени се високи концентрации на ПМ10

Македонија

Во услови на партиска деполаризација на граѓаните, политичките елити во Македонија треба да пристапат кон помирување и ненасилно решавање на сите меѓусебни конфликти, за земјата да не се врати на патот на поделба.

повеќе

Помина веќе еден месец од објавувањето на документите на Викиликс на кои сите прочитавме дека Никола Димитров бил „заштитен извор на информации“ на САД. Засега, од обвинителството нема никаков одговор.

повеќе

Неопходно е да се надминат бариерите кои во моментов се присутни во регулаторната, политичката, финансиската и пазарната рамка и кои го кочат напредокот кон обновливите извори на енергија.

повеќе

Автомобилизам