Newly Added Programs

January 23, 2019 | University of Wroclaw
Програмата за јавна историја е упатена до сите дипломци од БА, не само во историјата, па дури и не само во хуманитарните науки, кои би сакале да го спроведат истражувањето и да го промовираат јавното ... [+]
Програмата за јавна историја е упатена до сите дипломци од БА, не само во историјата, па дури и не само во хуманитарните науки, кои би сакале да го спроведат истражувањето и да го промовираат јавното користење на историјата. Јавната историја функционира уште од 1970-тите како субдисциплина на историјата, но и како посебна академска дисциплина. Таа се нарекува историја "за народот, од народот, со народот, од народот" и се занимава со сите аспекти на историјата надвор од формалното образование (исто така академско образование). Таа работи многу години на универзитетите ширум светот и ужива значителна популарност меѓу учениците. [-]
Гасма и Ел Бари се собираат за да презентираат формативна програма полн со креативност и авангарда. Уникатен мајстор во светот. А различен залог за оние професионалци кои бараат чекор понатаму во свој... [+]
Гасма и Ел Бари се собираат за да презентираат формативна програма полн со креативност и авангарда. Уникатен мајстор во светот. А различен залог за оние професионалци кои бараат чекор понатаму во својата професија. [-]
January 22, 2019 | Escuela Bancaria y Comercial
Платформата е дизајнирана и интегрирана за да донесува одлуки со кои во голема мера се утврдува профитабилноста, профитот според инвестицијата, финансирањето и оптимизацијата на парите во организациит... [+]
Платформата е дизајнирана и интегрирана за да донесува одлуки со кои во голема мера се утврдува профитабилноста, профитот според инвестицијата, финансирањето и оптимизацијата на парите во организациите и поединците. [-]
Ако се прашувате како луѓето можат да учат и да вршат оптимално, тогаш програмата на овој мајстор е вистинскиот избор за вас. Наставната програма Психологија се состои од серија на модули или курсеви.... [+]
Ако се прашувате како луѓето можат да учат и да вршат оптимално, тогаш програмата на овој мајстор е вистинскиот избор за вас. Наставната програма Психологија се состои од серија на модули или курсеви. Секој курс опфаќа една специфична психолошка тема. Сите активности што ќе ги преземете во текот на овој курс, односно предавања, вежби, практични состаноци и задачи, се поврзани со оваа тема. Програмата Магистерски се состои од три предмети во кои ќе учат теми од специјализација на психологија на човековото учење и ефикасноста и еден курс во статистиката. [-]

Useful Links

Universities in Република Македонија

Change location

News web European websites cheap fjallraven backpack free sex video European News Web cheap anello backpack cheap off white Sportswear Asian sex video Japan porn video cheap gymshark Yoga clothing