Леле сега кога ќе почне сезона на парење, па инхалации па чуда

Период од годината: Тераса ми е, фрижидер ми е.

Ако оние претходнине ги обвинуваме за целосна приватизација на културата, овој dance macabre не е ништо подолу. И цели токму на релативизација на започнатите реформски процеси.

19.01 01:56

Споредувањето со стадо наведува на погрешна трага, бидејќи, всушност имаме работа со добро структуирана група која најмногу потсетува на паравоена формација.

19.01 01:15

„Животот во Македонија“ и година и половина по промената на власта сѐ уште не е стасан. „Животот“ можеби и тргнал кон Македонија, но доминантен впечаток во јавноста е дека тој доаѓа со чекор на желка.

19.01 00:44

Бразилскиот претседател на своите спонзори им го испорача највредниот ресурс на неговата земја, а последиците од тој потег можат да бидат катастрофални за целото човештво.

18.01 03:17

Како новиот Предлог-Закон за просторно и урбанистичко планирање ги продолжува и надградува лошите пракси за кои чекавме и толку многу се надевавме дека ќе запрат.

18.01 02:05

„Баухаус“ е и уметничка школа и посебен правец во архитектурата. Основана пред 100 години, Баухаус и денес влијае врз обликувањето на нашата околина.

18.01 00:29

Со Република Северна Македонија завршува долгото чекање на македонските граѓани конечно да стигнат во вистинската сегашност. Да станат сегашни, а не „поранешни“.

17.01 01:41

Кога би биле параноични би рекле дека некој смислил пеколен план контра македонската култура, ама сигурни ли сме дека навистина не знаеме кои се, и каде живуркаат тие некои?

17.01 01:16

Ветувањето дадено од двајца градоначалници за Зелен катастар на Град Скопје е делумно реализирано од Петре Шилегов.

17.01 00:52

Барањето за одржување status quo е неразбирливо и буди сомневања во искрената намера за реформи. Се боревме и ќе се бориме, културното наследство да го добие потребниот третман заради наша и заедничка насушна потреба.

16.01 01:13

Препорачуваме

Законот за употреба на јазиците ќе бара многу пари и работа

Ќе се формираат две нови институции. Ќе се вработат нови преведувачи, лектори и лингвисти по албански јазик.

Ги надигравме Британците!

Nикогаш не е доцна да го расипеме добриот прв впечаток оваа година. Всушност, ќе биде вистинско чудо ако тоа не го направиме.

Културата како основен двигател на разликите

Културните норми се клуч за предвидување на нашите поделби. Со поголема свесност за културниот код можеме подобро да го разбереме начинот на кој се однесуваме.

Регина

Овде е секогаш криза
сама себе се создава
храни
спроведува
низ ходниците
на човечките животи.
Зошто тука би останала
кој е мојот облик.

ОкоБоли главаВицФото


cheap Ncs anello backpack free sex movie cheap Ncs swissgear backpack NCS European News Web Ncs National news NCS European websites Asian sex video cheap Ncs fjallraven backpack free sex video Ncs Shopping