Шифра Просечна цена % пром. Промет во БЕСТ
MPT
61.932,16 -0,32 4.768.776
ALK
8.877,43 -1,08 4.536.367
KMB
5.201,46 -0,92 1.113.113
TTK
1.279,84 -1,55 839.576
GRNT
850,00 -2,15 535.500
TEL
290,00 0,00 288.260
TKVS
5.599,57 -0,01 195.985
RZLV
89,00 0,00 184.764
STB
1.012,00 0,10 80.960
SBT
2.500,00 -3,93 35.000
13.06.2019
Датум 13.06.2019
Вкупен промет-МКД 12.619.490
Официјален пазар 12.619.490
Редовен пазар 0
Блок трансакции 0
Трансакции 72
Капитализација котирани акции (МКД) 163.825.040.614
Добитници 2
Губитници 7
Без промена 3
Девизни курсеви
1 USD = 54,30 МКД     1 EUR = 61,49 МКД    
Шифра Просечна цена % пром. Промет во БЕСТ
MPT
61.932,16 -0,32 4.768.776
ALK
8.877,43 -1,08 4.536.367
KMB
5.201,46 -0,92 1.113.113
TTK
1.279,84 -1,55 839.576
GRNT
850,00 -2,15 535.500
TEL
290,00 0,00 288.260
STB
1.012,00 0,10 80.960
TNB
15.120,00 0,00 0
MTUR
5.144,85 0,00 0
OHB
6.056,00 0,00 0
13.06.2019
MBI10 3.756,38 -0,71% 13.06.2019 13:59:58 Мин.: 3.756,22 Макс.: 3.783,43
Пазарна капитализација (МКД) 99.124.002.992
Коефициент цена/добивка 9,35
Коефициент цена/книговодствена вредност 1,24
OMB 132,43 0,00% 13.06.2019 08:12:18 Мин.: 132,43 Макс.: 132,43
Пазарна капитализација (МКД) 2.571.222.533
Комерцијален оглас
Шифра на ХВ Прос. цена % пром.
RZLE 23,00 4,55
STB 1.012,00 0,10
13.06.2019
Шифра на ХВ Прос. цена % пром.
SBT 2.500,00 -3,93
GRNT 850,00 -2,15
TTK 1.279,84 -1,55
ALK 8.877,43 -1,08
KMB 5.201,46 -0,92
13.06.2019
Шифра на ХВ M.Cap. % пром.
TEL 27.793.246.200 0,00
STB 17.669.702.160 0,10
ALK 12.706.736.063 -1,08
KMB 11.854.475.838 -0,92
MPT 6.960.060.005 -0,32
13.06.2019
Шифра на ХВ Р/Е
STB 6,43
KMB 6,56
MPT 9,00
TKVS 11,32
TTK 11,47
повеќе 13.06.2019
Шифра на ХВ Р/В
GRNT 0,51
SBT 0,71
TKVS 0,84
KMB 0,95
TTK 1,04
повеќе 13.06.2019
 1. Обука за корпоративни секретари

  Втора обука за корпоративни секретари (внатрешни правни советници)
 2. Билтен за Мај 2018

  Во продолжение линк до билтенот за месец Мај 2019 година
 3. Преглед на финансиски податоци за котираните друштва

  Прегледот на финансиските податоци на котираните друштва за првите три месеци од 2019...
 4. Македонска берза официјално ја претстави crowdfunding платформата Funderbeam – нов модел за финансирање на македонските компании во рана фаза на развој

  Македонската берза и официјално ја претстави crowdfunding платформата Funderbeam пред сите заинтересирани за овој вид на шеми за колективно финансирање
 5. Македонската берза АД Скопје, Комисија за хартии од вредност на Република Северна Македонија и Институтот на директори потпишаа Меморандум за соработка

  Македонската берза АД Скопје, Комисија за хартии од вредност на Република Северна Македонија и Институтот на директори потпишаа Меморандум за соработка со цел за промовирање на добрите практики на Корпоративното управување

ЈАВНИ ПОНУДИ НА ХВ

 1. Јавна понуда за запишување на обични акции на Црвени брегови АД Неготино
  Јавна понуда за запишување на обични акции на Црвени брегови АД Неготино
 2. Јавна понуда за запишување на обични акции на Вардар АД Градско
  Во продолжение може да ги прегледате документите во врска со јавната понуда за запишување на обични акции издадени од Вардар АД Градско

ЈАВНИ ПОНУДИ ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ

 1. Намера за објавување на јавна понуда за преземање на Охридска банка АД Скопје
  Во продолжение преземете го текстот на Намерата за објавување на понуда за преземање на...
 2. Решение од КХВ за успешност на понудата за откуп на обични акции издадени од Нова Стоковна куќа АД Струмица
  Решението од КХВ за успешност на понудата за откуп на обични акции издадени од Нова Стоковна куќа АД Струмица може да го преземете...

ОБЈАВИ СОГЛАСНО ЗТД

Нема податоци

cheap tumi backpack Video porno Dinamo-Minsk free sex movie Texas Rangers Team Pro Shop dgivning samt News Japan porn video cheap anello backpack European News Web