Analize

Raportet e DSIK për “krim dhe korrupsion” u përjashtuan nga vetingu

Vendimet e trupave të vetingut për t’i mbyllur hetimet vetëm mbi kriterin e pasurisë mënjanuan nga shqyrtimi gjyqësor një duzinë raportimesh për korrupsion dhe lidhje me krimin e organizuar-praktikë kjo e kritikuar nga ekspertët e reformës në drejtësi.

video>>

Në Fokus

Lajm 21 Mar 2019

Kryeprokurori i Lushnjes, Çlirim Shahini probleme me pasurinë dhe figurën

Drejtuesi i Prokurorisë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Lushnje, Çlirim Shahini u përball të enjten gjatë seancës dëgjimore në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me probleme me pasurinë dhe pastërtinë e figurës.

Lajm 21 Mar 2019

Kryegjyqtarja e Lezhës rrëzon për herë të dytë denoncimet, konfirmohet në detyrë

Gjyqtarja Ornela Naqellari u përball me disa denoncime të reja pas rihapjes së hetimeve nga KPK, por ajo arriti t’i përgenjeshtrojë ato në seancë, duke nxjerrë edhe mangësi të hetimit nga Komisioni.

Lajm 21 Mar 2019

Vetingu, gjyqtari i Tiranës akuza ndaj Komisionerit Publik

Gjatë përfundimeve të mbrojtjes në Kolegjin e Apelimit, gjyqtari i Tiranës, Astrit Faqolli e akuzoi Komisionerin Publik për qëndrim nihilist dhe cënim të procesit të rregull ligjor.  

Lajm 20 Mar 2019

KPK rrëzoi denoncimet kundër kryegjyqtarit Eriol Roshi

Denoncimet ndaj kreut të Gjykatës Administrative të Tiranës, Eriol Roshi, përfshi një denoncim publik nga një emision televiziv u gjetën nga KPK të pabazuara, duke i dhënë atij konfirmimin në detyrë.  

Reportazh 20 Mar 2019

Projekti i rikualifikimit kërcënon kalldrëmet e Gjirokastrës

Një projekt i financuar nga Banka Botërore për rikualifikimin e linjave nëntokësore në pazarin e Gjirokastrës, ka ngritur shqetësime se mund t’i shuajë karakterin historik zemrës së qyteti muze të mbrojtur nga UNESCO.