Mbi fake newsbombin dhe “amnistinë” e shpifjes në media

Më 22 Qershor 2017, rrjeti ndërkombëtar CNN publikoi një shënim editorial online ku kërkonte ndjesë publike për shkak të një informacioni të pakonfirmuar plotësisht,...

Mediabook

Propaganda

Në Shqipëri media ka pësuar një përkeqësim të vazhdueshëm në 10 vitet e fundit, duke u bazuar në raportet e organizatave prestigjoze që vlerësojnë treguesit e saj. Studiues, analistë dhe pedagogë të gazetarisë veçojnë se raportimi dhe informacioni po...

Dekriptim i një fjalimi populist: Çfarë mbajta mend nga mitingu madhështor...

Komenti i mëposhtëm është një zbërthim i gjuhës me nota populiste të artikuluar gjatë mitingut që kreu i qeverisë mbajti në Kukës, fjalën e...

Çfarë është dizinformimi?

Fillimisht dizinformimi ishte një mjet lufte përmes të cilit, njëra palë i përçonte informacione të rreme mbi synimet apo fuqinë e vet luftuese palës...

Medialeaks

RSF: Gazetarët nën trysninë e qeverisë e pronarëve, 80%...

Presioni i vazhdueshëm i qeverisë ndaj gazetarëve, hartimi i ligjeve në mënyrë të njëanshme në favor të interesave të...

Raporti i DASH: Aksionerët përdorin median për interesat e...

Pronarët kanë përdorur mediat e tyre për përfitime në bizneset e tjera ku ata janë aksionerë fakt ky që...

AMA “e pafuqishme” ndaj TV-ve, lejon kronikat “reklamë” në...

Autoriteti i Medias Audiovizive ka dështuar në mbikëqyrjen e tregut mediatik për të parandaluar transmetimin e kronikave me natyrë...

Multimedia

Gazetari & Etikë

Raporti i BE-së: AMA të ndalojë transmetimet e paligjshme, kufizoni % e aksioneve në...

Përqendrimi i pronësisë mediatike, forcimi i rolit të AMA-s për të frenuar transmetimet e ndaluara nga ligji, kontratat e gazetarëve dhe përfshirja e grupeve...

“Eksitimi” i kryetarit Gjinushi dhe diskretitimi i figurës së Akademikut

Në Akademinë e Shkencave ndodhi çudia! Politikani Skënder Gjinushi, “i tërhequr” vetëm pak ditë më parë nga PSD-ja, parti të cilën e themeloi dhe drejtoi...

Supa, heronjtë, vlerat!

Në kohën e supës! - M'u kujtua nga ajo shprehja: "Hë lëre se supë po ha…", ose si i thonë nga jugu "Ky te ha...

Boll bëtë ‘porno varfërie’ me fëmijët nëpër ekrane

Para disa kohësh, këngëtari i njohur, Ed Sheeran bëri një video me disa fëmijë të varfër gjatë një vizite në Liberi. Ai personalisht u...

Anketimi i IDRA-s: 35% e gazetarëve pranojnë se drejtuesit u kanë...

Instituti për Kërkime dhe Alternativa Zhvillimi (IDRA) publikoi sot, në Ditën Ndërkombëtare të Lirisë së Shtypit, studimin “Panorama e Medias në Shqipëri”. Sipas studimit, mbi...

free sex video Asian sex video cheap hydro flask Golden State Warriors Jerseys cheap off white BLACK FRIDAY NCS Shopping DEALS. National news Køb Adidas Ncs xxx movie News